Ramadan dag 8: Krachtig dua voor vastberadenheid in Islam

O Allah, ik smeek U om onwankelbare kracht in zaken van geloof en vastbeslotenheid om het pad van de rechtvaardigheid te volgen.

Dit dua maakt deel uit van een langer smeekgebed dat door de metgezel Shaddād ibn Aws is overgeleverd, die meldde dat de Profeet Mohammed ﷺ het tijdens het gebed reciteerde en anderen aanmoedigde hetzelfde te doen. Shaddād gaf dit smeekgebed ook door aan anderen:

Dit dua weerspiegelt de thema’s van eerdere smeekgebeden in deze verzameling, waarbij het belang van goddelijke leiding wordt benadrukt en erkend wordt dat het volgen ervan oprechtheid, vastberadenheid en opoffering vereist.

Als moslims erkennen we dat het geloof een kostbaar geschenk van Allah is, dat voortdurende dankbaarheid en smeekbeden vereist voor toenemende leiding en kracht om ernaar te handelen.

  • De toewijding van de metgezellen om islamitische leerstellingen door te geven aan toekomstige generaties, inclusief wijzelf, blijkt uit Shaddād ibn Aws die dit diepgaande smeekgebed overdraagt aan een volgeling (tābiʿī) uit de stam Ḥanẓalah.
  • Elke leer van de Profeet Mohammed ﷺ heeft immense waarde, zoals hij aanspoorde: “Geef door, zelfs als het een enkele vers (āyah) is.” Deze smeekbeden, zoekend naar leiding en licht van Allah, zijn essentieel om elk aspect van ons leven te verlichten.

Bekijk ook: Dua voor standvastigheid binnen de Islam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *